Månadens CS -Atlet Johnny Sellvén 

Månadens CS- atlet är 35-åriga löparen och norrlänningen Johnny Sellvén som numera är bosatt i Örebro där han jobbar som naprapat. Vi fick en liten pratstund med honom! 
Han berättar att det han främst satsar på är löpningen i dagsläget, men att han har en tydlig målsättning om att väva in mer cykling för att kunna gå över mot triathlon. 
Löpningen är ett relativt nytt intresse för Johnny som klev in i hans liv för ca 5 år sedan. Detta genom att han tog med sin son ut i en halvt trasig löparvagn i syfte att spendera mer tid med honom i kombination med att han själv skulle få lite motion. 
När han var ung var löpningen ett måste under barmarkssäsongen då han spelade ishockey, så att löpningen vara nära till hands var ingen överraskning. 

Vi går vidare in på hans tävlingssäsong, där berättar han att han är mycket nöjd och över tacksamheten av att ha varit skadefri. Han hade gärna sprungit några flera lopp men de han hann med gick riktigt bra och han vara nära sitt personliga rekord över 5 km hela tiden. Så äntligen när säsongen sista lopp, Åstadsloppet i Örebro över 5 km skulle avgöras fick han en fullträff och förbättrade rekordet med 31 sekunder! Han sprang in på 16:39 och lyckades nå sitt eftersträvade mål att springa under 17 minuter.  

Nästa år är inte målsättningen helt klar men han fortsätter gärna att förbättra sina tider över favoritdistansen 5 km. Men utmaningar som en satsning på marathon och han stänger inga dörrar för ultralopp heller. Han fortsätter berätta att även cyklingen lockar och hinns det med ligger Cykelvasan bra till. Johnny är en motionär som vill prestera och kommer träna hårt i vinter för att förbättra sina tider, oavsett vilka distanser eller idrotter han kommer tävla i. 

Så var det detta med vinterträning, hur motiveras man? Han berättar att han själv har stora problem med motivationen under tiden då det är mörkt och kallt, då tar han det blivit lugnare en period och träningen blir mer spontan. Träningen flyttar in och det blir mindre löpning och mer motionscykel, roddmaskin och stakmaskin, alternativ träning så att säga, något som Johnny förespråkar som positivt för både kropp & sinne. 

Till sist på frågan om vad favoritprodukt från Compressport är svarar han Full Leg, alltså sleeves för benen. Han säger att de är underbara att använda efter de tuffare passen och ofta sover han även i dem. 

Vi tackar Johnny för att han tog sig tid och önskar han stort lycka till! 

Kommentera gärna: