FRÅGOR & SVAR


Vilken storlek är jag?

Kolla våra storlekstabeller här nedan. Du kommer att behöva ett måttband eller något att mäta med. Att välja rätt storlek är viktigt då fel storlek kan göra att plagget inte fyller sina funktioner och effekten försvinner så vänligen lägg tid på att välja storlek.

Mina mätningar gör att jag hamnar precis mellan två storlekar, vilken skall jag göra?

Vi rekomenderar då att välja den större storleken. Komforten är viktig!

Hur länge skall jag bära dem?

Compressport R2,UR2 , US, Quad, AS, och Full leg skall bäras under träning och vid återhämtning. Vid återhämtning föreslår vi att dem används i minst 2-3 timmar efter träning, det beror på hur träningen sett ut och hur mycket mjölksyra man har fått. Testa olika tider för att hitta det optimala för just dig! Vissa väljer att även sova i kompressionsplagg och märker stor skillnad.

Hur mycket kompression ger produkterna?

R2,UR2, och US vad - sleeves har 28 mm HG i kompression i 2/3 av den övre delen (runt vadmuskeln) och sedan 14 mm HG i kompression på den nedre tredjedelen. De gråa delarna är inte kompressionsmaterial. De hjälper till att sprida kompressionen för att skydda huden och ge mer komfort.

När tvättar jag dem?

Compressport R2,UR2, US, Quad, AS och Full legs är designade för att handtvättas i duschen eller i handfatet. Det gör att man kan ta på sig dom så snabbt som möjligt efter träningen/tävlingen. De går självklart att tvättas i tvättmaskinen, då på låg temperatur tillsammans med dina andra träningskläder.

Hjälper vad-sleevsen mot problem i benhinnorna?

Det finns ingen forskning som visar på att kompression skall läka benhinneinflammation men många sjukgymnaster och läkare rekommenderar kompression. Ultra Silicon erbjuder mycket stötdämpning för att skydda de undre delarna av skenbenet vilket gör att vi rekommenderar den produkten om man har problem med benhinnorna.

STORLEKAR

(Klicka på bilden för att förstora den)